Overzicht vrije visdagen!

Agenda 2020

Agenda 2019

Wedstrijdvissen, Bram Cole geeft zijn visie! Tips en tricks.
 vrijdag 30 augustus vanaf 20.00 in zaal Compostella, doolweg 6 2150 Borsbeek
Inschrijven hoeft niet. Op tijd komen wel 🙂
De moment om iets bij te leren 🙂 je zal de mogelijkheid krijgen om afhouders te kopen of bestellen.
Zondag 29 september Clubdag! Forelvissen vanaf 8.00-13.30
Inschrijven verplicht! Inschrijven bij Sam Jespers.
Inschrijving slechts 10€ (gaat via clubrekening)
We gaan weer lekker vissen in privévijver: 80 forel basis + extra uitzet! De club sponsort!!
Het gaat weer gezellig worden! Enkel voor leden 🙂

Agenda 2018

29 december 2018 vrij vissen vanuit Blankenberge! Een laatste keer voor 2018 samen op stap!
Inschrijven kan Eddy Boer!
De bedoeling is ook om wat wijting te verzamelen en te fileren op zondag 30 december dit bij Leo thuis vanaf 10.00!
Er zal een borreltje voorzien worden van de club!
Nachtvisserij vanuit Breskens op 14 juli.
De twee boten zijn  de Discovery en de Jan van Gent. Hier is plaats op voor 10 en 12 vissers.
Prijs 65€
Beperkte inschrijvingen tot 18 man
Er zal gevaren worden van 18.30 tot ca 01.00 uur.
Het Grevelingen tournament is op 8 december 2018 (info van A van Tienen) en staat mee op de kalender(valt wel samen met derde reserve selectieweekend).

2017

In 2017 hebben we ook nu een aantal nieuwigheden ingepland om jullie de mogelijkheid te geven om nog meer diverse vistrips te maken!Inschrijven kan reeds. Indien een activiteit volgeboekt is, krijg je voorrang op de volgende vrije activiteit.

14 oktober 2017, vrij vissen vanuit Nieuwpoort

25 november 2017, vrij vissen vanuit Nieuwpoort

Inschrijvingen bij Eddy Boer

12 augustus 2017, species hunt in Dover samen met de Gentse Zeeduivels.

Uitslag Species hunt RZC – GZD

Species hunt Dover RZC-GZD 2017

Hieronder een overzicht van de vrije visdagen in 2016

23 juli gaan we wrakken vanuit Nieuwpoort

Kostprijs afhankelijk van opstappers, richtprijs 125€

Deelnemers beperkt tot 16 man, inschrijven bij Eddy Boer!

Voor het wrakken was heel weinig interesse…. dus gaat van de agenda. Maar toch is er een bootje buiten gevaren op pladijzenjacht. Gigantische pladijzen, 7 tarbotten en rode ponen maakte van deze dag toch weer een super dagje. Thanks aan Filip Cossement voor het regelen van boten en nemen van het initiatief!

6 Augustus verbroedering Gentse zeeduivels te Dover

And the winner is…… jaja

Species Hunt – vriendschappelijke wedstrijd tegen Het loze vissertje-GZD

Verslag gemaakt door Jens De Vrieze

IMG_3094

Bij deze het verslag en bijhorende foto’s van onze eerste Gzd – Het Loze Vissertje vs Robby Fish.

Op 6 augustus 2016 ging na grondige voorbereiding de eerste GZD – Het Loze Vissertje Zelzate versus Robbyfish Wommelgem. Reeds geruime tijd zijn we twee clubs  met elkaar bevriend waaruit dit idee ontstond. We opteerden ervoor om er een niet alleen een vriendschappelijk verbroedering van te maken, maar een heuse competitie te organiseren in Dover met het systeem van ‘species hunt 5+5’. Ere wie ere toekomt, dit uitzonderlijk plezant competitieformat hebben die we gekopieerd  van de WIBAC en gefinetuned hebben voor Dover waar beide enkele keren per jaar hengelen.

imgcache0.58301978

’s Morgens om 3 uur waren de 32 deelnemers (16 van elke club) op post in regio Gent om vol goede moed en met reeds een plezant sfeer in deze nachtelijke uurtjes te vertrekken richting  UK.  Toen de zon (die de hele dag haar best deed) aan het opkomen was, deden we op de ferry de bootverdeling en boottrekking.  Alles was voor iedereen reeds duidelijk halfweg het kanaal, en zo konden we nog een luchtje scheppen en genieten van de prachtige omgeving.

orca_share_media1470574088263jpg.0

De schippers stonden ons al op te wachten, wisten hun taak en waren vastbesloten hun beste beentje voor te zetten aangezien we ook een prijs hadden samen gelegd voor best schipper die zich een jaar ‘species king of Dove’r mocht noemen.

De zee lag zeker niet plat, geen enkele boot heeft door de omstandigheden van het getijde ervoor geopteerd om te ankeren.  De koffie die de zeebonken van schippers  meermaals per dag zetten voor de deelnemers, op hun prachtige vaartuigen werd dan ook geserveerd in een kuip. Vele lieten die dan ook nog onaangeraakt voor een hele tijd, en dronken die koud ad fundum op, omdat ze het niet konden laten om hengel los te laten. De hoofdreden daarvoor waren vangsten! Geen enkele dag vissen in Engeland is dezelfde en dat ervaarden we nu opnieuw. We hadden nog niet meegemaakt dat er zoveel grieten en tarbot aanwezig was.

MAARTEN 3

In totaal werden er 105 gevangen die aan de maat waren. In totaal werden 16 soorten gevangen en sneuvelden aanzienlijk wat clubrecords en mogelijk zelfs een Belgisch record.

VLUU L200 / Samsung L200
VLUU L200 / Samsung L200

Tijdens de terugtocht op de ferry en nadat enkele deelnemers een paar speciale pokemon konden vangen in de haven, werd het klassement opgemaakt. De individuele winnaar van dit treffen werd Bjorn Veys (GZD – Het Loze Vissertje Zelzate) die afgetekend won en eveneens het meeste aantal soorten en totaal aantal vissen ving.

IMG_0892-1

Het klassement voor beste schipper werd heel spannend! De schippers van de Firefox, Portia, Reecer moesten het zeer nipt afleggen tegen Matthew Coker, vanop de Royal Charlotte.

IMG_0889

Met 6 van de 8 zoneoverwinningen wist club en team in vorm Robbyfish, overtuigend te winnen en scoorden zij dus de 1-0. Uiteraard konden ze zich volledig focussen op het sportieve daar de organisatie verzorgd werd door de Oost-Vlamingen . We kijken reeds allen uit naar de organisatie van de Antwerpenaren om in de volgende editie gelijk te maken! Voor de volledigheid:

  • de 8 zone overwinnaars: Bjorns Veys, Maarten Meurs, Bram Cole, Fonne Van Sandt, Daniel Ayats Espinola, Sven Lodewijckx, Jens De Vrieze, en Mister X.
  • de gevangen soorten: rode poon, makreel, horsmakreel, pladijs, griet, tarbot, zandspiering, steenbolk, hondshaai, geep, zeebaars, kabeljauw, pollak, grote pieterman, dorade en lipvis.

DF956425-D9AA-4284-BA98-303F94AE59CC

Tot slot wens ik onze sponsors Het Loze Vissertje Zelzate & Robby Fish Wommelgem te bedanken voor de sponsoring van de waardebonnen, de meehelpende (bestuurs)leden van beide clubs voor alle inspanningen, de schippers voor hun job meer dan naar behoren uit te voeren en alle deelnemers voor het kameraadschap en sportiviteit.  Het was een prachtige dag!

Jens De Vrieze

Thanks aan Jens voor het prima verslag!

3 september vrij vissen Dover

Kostprijs afhankelijk van de opstappers, richtprijs 125€

Visserij naargelang de aanwezige vissoorten.

Inschrijvingen bij Eddy Boer